Piiblitund Pühalepa palvemajas iga kuu esimesel teisipäeval kell 18.00
Palve- ja laulutund Pühalepa palvemajas iga kuu kolmandal teisipäeval kell 18.00, peale palvetundi osaduskohv.

12.8.13


Pühapäevakoolide laager 2013 „ Jumal vajab sind!?“  toimus sellel aastal Pühalepa palvemajas ja teisel päeval Saarnaki laiul. Kokku oli laagrilisi 48. Selle aasta eripäraks oli korraldajate rohkus. Abilistena olid laagris Soome rootslased noorte misjonist. Külaliste korraldada jäid sportlikud üritused, mängud ja hommikupalvus. Lõkkeõhtul nägime nende esituses kahte draamat ja õppisime liigutustega laule. Laulutunnid viis läbi Katrin Kõllo Rannamõisa kogudusest, kes on hiidlasi ka eelnevatel suvedel laulma õpetanud. Kui veel külalistest rääkida siis vanemate laste piiblitunni õpetaja oli Hiiumaal Aare Vilu Tartust.
Mitmed tegevused olid laagris kahes või kolmes grupis: koolieelikutega tegeles Karina Käär ja vanematega Triinu Pihel. 10 + rühmal olid eraldi piiblitunnid ja meisterdamine koos Marko Martiniga.
Teise päeva hommikul sõitsime Salinõmme sadamasse ja sealt üle peegelsileda vee Saarnaki laiule. Laiul saime kasutada perekond Saarnaki uut kalurionni, kus valmistasime laagritoidu. Peale saabumist läksime kohe laiuga tutvuma. Kõrgete kadakate ja liigirikka lehtpõõsastiku keskele on rajatud matkateed, mis viivad laiu erinevatesse osadesse. Meie suundusime Saarnaki laiu elumajade juurde. Pikk tee, tuulevaikus ja kõrvetav päikene muutsid rännaku üsnagi raskeks. Hoonete juurde jõudes tutvusime restaureeritud tuulikuga ja kustutasime janu. Tagasiteel oli võimalik põigata veel Pärna ränga juurde ja seal üle vee Hiiumaad ja Pühalepa kiriku torni imetleda.
Laiupäev jätkus ujumisega, piiblitundide, laulmise ja mängudega. Aeg lendas kiiresti. Kuigi oleks meeleldi veelgi selle saare rahusse jäänud, kogunesime laagri lõpetamisele. Nii eelmise päeva õhtupalve, kui laagri lõpupalve pidas õp. Hüllo Kristjan  Simson. Palvustel oli kõigil võimalik harjutada psalmi laulmist, mida ka hoolega tehti.
Suur tänu kõigile, kes laagri korraldamisele kaasa aitasid. Peale eelpool nimetatuteveel Piretile, Triinule ja Virvele, kes toidu valmistasid ja piltnikele, tänu kellele võime neid ilusaid päevi paremini meenutada.
L.R.
Palju toredaid laagripilte Kääridelt ja Kõllodelt.